Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund skriver om träning för Café. Följ honom för det senaste inom träning, träningstips och kost.

Våga du också!

Thomas Skoglund  |  Publicerad 2015-06-01 15:21  |  Lästid: 2 minuter

Det här gör ont, ont på riktigt. Ont på ställen jag tidigare inte visste fanns, trots mängder av studier i anatomi. ”Hittepåställen”.
Hela jag känns som ett laboratorium med felkalkylerade formler där kroppen skriker ”sk*t i det här, träna det du är bra på. Gör det du alltid gjort, det du vet fungerar för just dig”.
Kroppens nemesis i detta laboratorium heter huvudet. En värdig motståndare som säger ”våga chansa! våga bryta mönster och utveckla dig själv!”.
Det här är svårt, svårt på riktigt.

En av mina största fiender heter rädsla. Jag hatar honom.
Jag är helt enkelt skraj för att sluta göra det jag redan är bra på, det jag redan är stark i och får likes på Instagram när jag postar nya personbästa inom, för att kasta mig ut i något jag redan vet att jag är dålig på. Men det måste göras, viljan att ”lyckas” måste vara större än rädslan för att växa fast.
Jag har gått i samma fälla som så många andra gör.
Löpningen har blivit läskig och mina trösklar har vuxit. F*n.
Jag bör gå, lunka, jogga eller springa mellan åtta-tolv timmar per vecka. En siffra jag i dagsläget inte ens är i närheten av på grund av felaktiga prioriteringar, dåliga ursäkter och idiotiska styrketräningsvanor.
Fram tills nu!

Min plan är nu att våga lyckas,
Denna vecka utmanar jag därför dig som läsare att göra detsamma – våga göra det som på riktigt, nej på riktigt, känns läskigt.
I mitt fall är det att lägga allt vad styrketräning heter åt sidan och bara fokusera på konditionsbiten.
Jag ska promenera, jogga, teknikträna och foamrulla som om det inte fanns någon morgondag. Och även OM det innebär att jag blir ”svagare” i någonting annat – ja då får det vara så.
I ditt fall kanske det handlar om att klappa en rottweiler, testa ett nytt gruppträningspass eller lyssna på hårdrock – det spelar ingen roll. Bara gör det!
Gör det för att du kan – det är okej att vara skraj, det är jag med.

Våga bryta dina gamla mönster och sluta göra det du redan är bra på (i mitt fall kampsport!). Livet blir roligare om du antar utmaningar inom områden du inte redan kan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 15:58