Annons

Thomas Skoglund
Personlige tränaren Thomas Skoglund skriver om övningar och träning för Café.

Annons
 

De 6 vanligaste undanflykterna!

Årets första, och största, träningsmånad når snart sitt slut.
Och om du fortfarande tillhör människoskaran som ännu inte dammat av träningsskorna har du med största sannolikhet sagt, eller tänkt, i banor likt de nedan listade.

Café slår därför, här och nu, hål på de sex vanligaste undanflykterna till att vi inte kommer igång med träningen!


gym-motivational-amazing-hd-345889-720x340

 

Annons

 

6: Jag vill inte bli ”för stor”

– Du kommer inte bli muskulärt ”stor” genom att addera träning och motion till ditt vardagliga liv. För att bygga muskelmassa krävs varierad träning, tung extern belastning och ett energiöverskott i form av stora mängder mat.
Träningen gör dig alltså inte stor på egen hand – utan verkar i direkt balans med ditt dagliga kostintag.

5: Jag hatar gym

– Sorry, det resonemanget faller på eget grepp. Träning är nämligen inte bara synonymt med ordet gym.
Börja jogga, träna med kroppen som motstånd i hemmet, gå till något av Sveriges 100 utomhusgym eller besök en yogastudio.
Verkar allt för svårt? Starta då två av veckans dagar med en power walk.
If there’s a will, there’s a way!

4: Jag ska bara komma i lite bättre form själv först…sen går jag till gymmet

– Sluta dramatisera bilden av träningsanläggningar och att alla som sätter sin fot där är vältränade elitidrottare.
Träningsanläggningar är rum med olika sorters motionsutrustning inuti dem – that’s it. Alla spöken och nidbilder vi så duktigt fyller ut rummen med existerar oftast inte.
Oavsett vilken form av träning du väljer är alla dina gelikar glada över att du valt att testa på och sprida just deras evangelium. Gå därför med ryggen rak och peppa dig själv!

3: Jag har inte tid

– Vem sa att långa träningspass är detsamma som effektiva träningspass?
Försök att sätta ribban i linje med dina förutsättningar – oavsett om du är en 19-årig träningskille eller ensamstående och heltidsarbetande småbarnsmamma.
Vid tidsbrist – vrid upp intensiteten i dina pass och gör dem kortare, 30 minuters hemmaträning i veckan kommer alltid vinna över, dina redan beprövade, 0 minuter.

froning

Crossfitatleten Rich Froning’s träningsfilosofi lyder att passen aldrig får pågå i mer än 30 min. Tråkig kropp?…någon?

2: Jag tar cykeln/promenerar till jobbet

– Absolut! Vardagsmotion är en stark grundbult i fundamentet som bygger din fysik. Den är dessvärre också ofta för ”lätt” för att skapa de reaktioner kroppen eftersträvar för resultat.
Oavsett om du vill gå ner i vikt eller bygga muskelmassa kommer därför inte din sex kilometer långa cykeltur, på egen hand, att ta servera dig drömkroppen.

1: Jag vet inte hur man tränar

– Ta hjälp! Många träningsanläggningar inkluderar i dagens läge allt från kortare introduktioner till pt-timmar vid tecknande av medlemskap. Nyttja dessa.
Precis som allt annat i världen blir träning roligare när du blir bättre på det. Läs, förkovra och utforska därför så mycket du hinner och orkar för att kunna ta din träning vidare!
Bara för att du inte kan en viss sak idag, betyder det inte att det är omöjligt. Beviset har du mitt framför ögonen – detta då du nåt inläggets slut, trots att du inte föddes med läskunskap.
Övning ger färdighet!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar