Annons

Thomas Skoglund
Personlige tränaren Thomas Skoglund skriver om övningar och träning för Café.

Annons
 

Frukost för att orka träna i sommarvärmen

Oavsett om du spenderar dagarna i tropisk hetta eller äter glass i en regnig, mellanstor svensk stad med fickorna fulla av solariepoltetter så är sommaren här!

Och när värmen och uteaktiviteterna skjuter i höjd känner våra kroppar ofta inte samma hunger utan strävar efter en kontrollerad vätskebalans.
Av den anledningen är ett enkelt och effektivt sätt för att fortfarande få i sig näring och energi att bomba kroppen med nyttiga smoothies. Smoothies som är maxade med bra energi som hjälper dig och din träning framåt – oavsett om “träningen” består av sudoku i hängmattan, frivändningar i gymmet eller ofrivillig brottning med svärmors rottweiler på gräsmattan.

Annons

Förutom den törstsläckande och vätskebalanserade effekten tas näringen också upp snabbare i dryckesform då kroppens tarmsystem inte längre behöver bryta ner alla beståndsdelarna i samma utsträckning som vid fast föda. Något som bland annat kan gynna och underlätta varma vardagar för människor med magproblematik.

Det enda varningens finger som kan höjas inför detta alternativ är att mättnadskänslan, för vissa, ibland blir aningen mer kortvarig. Inte för att du får i dig mindre energi, utan snarare för att du valt ett “snabbare” alternativ än vad kroppen tidigare vant sig vid.
Om detta är fallet just för dig – öka då på mängden protein, då dessa ökar mättnadskänslan mer än någon annan beståndsdel i drinken.
Proportionerna är generellt beräknade, smaken en smaksak och kaloriinnehållet ca 420 kcal (irrelevant om du frågar mig, men vissa läsare undrar).

Sommarsmoothie!

Rätt energi på rätt sätt för varma sommardagar!

3 dl naturell yoghurt (3%)
1 banan
0,5 dl bär, hallon/blåbär
1 dl proteinpulver eller 250 g naturell kesella/kvarg
(OBS! späd då ut drinken med lite mjölk då den annars kan bli väl trögflytande)

Ner med hela kalaset i en mixer alt. kör med stavmixer i en HÖG bunke.
Drick dessa med gott samvete och gå ut och fånga sommaren!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar