Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund skriver om träning för Café. Följ honom för det senaste inom träning, träningstips och kost.

Hallå!

Thomas Skoglund  |  Publicerad 2015-05-20 10:01  |  Lästid: 2 minuter

Vad roligt att just du voltade förbi min sida här på Café!

Jag heter Thomas Skoglund och är nybliven träningsskribent här på webben. Jag har jobbat som personlig tränare i mängder av år och brinner för att utveckla andra människor.
Därför kommer den här bloggen att handla om just utveckling inom träning. Utveckling. Du vet, det där läskiga fenomenet som kan appliceras på alltifrån nya träningsformer till målsättningar vi tidigare inte trott varit möjliga.

Jag vill, med mig själv som personifierad labbråtta, visa och tipsa om hur vi kan bryta mönster och utvecklas inom vår kost, styrke- och konditionsträning. Dels för att motivera er läsare, men också för att påvisa vikten av att kasta oss ut i de ännu inte upplevda världsdelarna på träningskartan.

Jag är precis som många av er. Ja, ni som känner er trygga vid hantelstället och hatar konditionsträning. Jag är 30 år gammal, stark som en oxe i bänkpress, ägare av två ”helt okej stora” överarmar och drillad i MMA – ni vet, kampsporten som numera är mer folkbildande och kommersiell än en Risifruttireklam på bästa sändningstid.
Du kan mycket väl vara raka motsatsen till det här, du kanske älskar löpning men vägrar sätta din fot i gymmet. Det spelar ingen roll. Förhoppningsvis förstår du ändå min liknelse – alla behöver utvecklas!

I augusti ska jag springa 16 km rakt upp för berget Matterhorn i Italien, mitt första lopp någonsin. Shit vad mäktigt tänker du. Njaa, piper jag.
Det var nämligen 15 år sedan jag sist konditionstränade, hela min kropp gör ont av bara tanken – och jag är livrädd för att gå från fight club- till ”Superklasse”-kropp på fyra månader.

Följ min resa och ta del av mina tips, framgångar, snedsteg och fatala misstag. Oavsett om ditt mål är Matterhorn, tjejmilen eller regionala Boulemästerskapen – hoppas jag på att inspirera dig till att våga bryta dina nuvarande mönster. Att göra något du för sex månader, sex veckor eller sex dagar sedan inte vågade tänka på att du skulle klara av.

Nu kör vi,
all the best/t

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 16:02