Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund skriver om träning för Café. Följ honom för det senaste inom träning, träningstips och kost.

Löparens (vinter)guide till galaxen

Thomas Skoglund  |  Publicerad 2020-12-15 19:02  |  Lästid: 3 minuter

Kyla, mörker, halka och slask. Japp, det svenska vinterhalvåret är proppat med felfria ursäkter för att använda löpskorna som drivved och istället ge sig hän årstidens mustiga frosserier. Men, riktigt så roligt ska vi (tydligen) inte ha. Det finns nämligen teknologiska landvinningar som piggar upp och effektiviserar dina hälsofrämjande- och kroppsskulpterande löpturer – en gång för alla!

“Om hat va’ en bild”
Men visste du att det finns prylar som höjer de nattsvarta löpturernas underhållningsvärde?

Varför ens bry sig?
Innan vi snöar in bland högteknologiska kretskort och trollbindande lycramaterial behöver en sak redas ut. Jag pratar självklart om den allmängiltiga frågeställningen:


Varför kan vi inte bara skita i löpningen till backsipporna står i blom?”


Well, här talar motargumenten sitt tydliga språk. Allt till den milda grad att ni som drömt om några månaders bingande om det brittiska kungahuset snällt tvingas vifta vitflagg.
Bortsett dopaminkickade ”runners high-stunder” visar nämligen studier att kroppens konditionsnivå närmast Gottrörakraschar efter endast 6-8 passiva veckor.
Något som, ackompanjerat med minskad muskelmassa och stela leder, innebär duktigt ökade skaderisker när (läs: om) vårlöpningen blir aktuell igen.
Så, med det sagt. Mot hokuspokusprylarna!

1/4 2021.
Skulle. Fortsatt. Löpträna.

IceBugs
”Svenska Icebug - för världens bästa grepp”

Varför halka ihjäl sig i onödan? Precis så tänkte de marknadsledande hjältarna på Icebugs när de utvecklade några av vinterns greppvänligaste löpskor.
Äntligen finns ett tryggt och snyggt tillvägagångssätt för alla oss som ämnar fortsätta springa över stock, sten och självhat.
Modellerna är självklart utrustade med GORE-TEX för att låta oss vinterhatande storstadsbor slippa kalla fötter och finns tillgängliga såväl med- som utan dubbar.
Ett måste!

Hypersphere
”Hypersphere är en kompakt massageboll som är designad för att mildra spänningar och öka mobilitet”

Framtiden är här?

Bortsett halkrisken bidrar årstidens underlag till ökad anspänning i löprundornas samtliga steg, något som skapar satanistiskt stora muskulära kostnader. Räddningen?
Just det, en batteristyrd triggerboll som ser direkt tagen ur Blade Runner 2049.
Genom att låta den batteristyrda triggerbollens olika vibrationsslägen behandla och mjuka upp såväl kroppens muskler som bindväv förbättras blodcirkulationen för effektivare återhämtning och smärtlindring.
WIN!

Björn Borg
"Running from daylight"

"Running from daylight" - redan en modern klassiker

Klädjätten gör det igen. Denna gång med en kollektion precis lika mörk som nittiotalets molliga Isola-platta!
Här är budskapet tydligt. Inspirationen kommer nämligen från årstidens svenska mörker och lockar löparen att trotsa dygnsrytmen och prestera långt bortom slentrianmässiga komfortzoner.
Smarta detaljer, funktionella material och tryckta budskap likt "IT COMES FROM WITHIN" är självklara egenskaper i denna (redan) nutida klassiker.

Bose
”Utformade för ditt bästa träningspass hittills”

Få saker väcker träningsgeisten likt riktigt bra musik.
Men hej, vad vore riktigt bra musik – utan riktigt proffsiga lurar?
Tack vare musikgigantens nya Sport Earbuds har raketforskarna på Bose löst den gordiska knuten. Här erbjuds trådlösa lurar som svarar blixtsnabbt till minsta uppmaning, styrs via hörselsnäckornas touchfunktioner och återger kristallklart ljud.
Och du, det bästa av allt. Du slipper hämta lurarna i ett annat riktnummer varje gång du utför burpees...
Välkommen passform 2.0, vi har väntat på dig.

ScanWatch
"The worlds most advanced health wearable"

Viva la revolution!

Visst. Garminklockor hit och Suuntoband dit. MEN – om någonting skall göras, varför inte göra det ordentligt? Nu landar äntligen smartklockan som gör skäl för sitt namn.
På samtliga plan.

Inte nog med att enheten erbjuder över 30 olika aktivitetslägen för att passa dina fysiska landvinningar, klockan har dessutom utvecklats i samråd med kardiologer för att dagligen hålla koll på din hälsa.
Så, hädanefter är det alltså inte nödvändigt att se ut som inventarierna i ett Comic-con event för att hålla handleden uppdaterad. 2020 - födelseåret för smart och moderiktig teknik är här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-15 19:02