Annons

Thomas Skoglund
Personlige tränaren Thomas Skoglund skriver om övningar och träning för Café.

Annons
 

Ny på jobbet? Utmana chefen i armbrytning!

Hösten är årstiden som fylls med skol- och jobbstart för många av oss. Och om du, likt mig, är ny på jobbet finns några enkla knep för att snabbare lyckas klättra i företagshierkin!
Så glöm för en kort stund bort allt vad funktionell träning, Iron manmedaljer och Yoga heter – genvägen bygger på ”back to basics” och heter ARMBRYTNING!

Annons

Jag vs. Markus Thunberg (digital redaktör på cafe.se)

Jag vs. Markus Thunberg (digital redaktör på cafe.se)

Om du nu inte redan besitter ”guns” av tillräckliga kaliber för en utmaning likt denna – misströsta ej. Här nedan följer tre snabba tips på hur du går från ”ny på jobbet” till personen vars autograf snart efterfrågas i fikarummet.

1. Träna upp dina underarmar
Underarmarna utgör många gånger vår svaga länk mellan grepp- och överarmsstyrkan. En muskulär obalans som kan kosta dig viktiga armbrytningssegrar oavsett om du arbetar som förskolepedagog på eller wrestlingstjärna.
Fokusera därför dina styrkepass runt fria vikter, där du naturligt får jobba med mer svårbalanserade motstånd (skivstänger och hantlar) och greppet automatiskt måste kopplas in.
För en snabbare utveckling, använd ”hjälpmedel” likt Fat Gripz eller liknande som gör dina gympass avsevärt mycket tyngre greppmässigt.

Fat Gripz - genvägen, tillika mardrömmen, för dina underarmar!

Fat Gripz – genvägen, tillika mardrömmen, för dina underarmar!

2. Muskulär balans
Kraften som behöver rekryteras vid armbrytning kommer primärt via länken greppet, underarmarna, överarmarna och axelns framsida. Försök därför att ha övningar likt chins, pull-ups, sittande rodd och axelpressar med skivstång i dina styrkeprogram.
Detta för att bygga upp ökad stabilitet och styrka i såväl de primära som mindre stabiliserande muskelgrupperna.
Variera med fördel dina repetitionsspann mellan 8-15 repetitioner för att både öka den direkta styrkan, samtidigt som du stimulerar uthålligheten som krävs för arbete under längre tid.

3. Teknikträna!
Det kanske inte kommer som en chock för någon av oss – men armbrytning är, precis som alla andra idrottsformer, teknikbaserad.
Du kan skaffa världens största överarmar men ändå få pisk av en tekniskt duktig flugviktare – punkt.
Om du därför känner att armbrytning är viktig och rolig just för dig finns idag över 20 officiella armbrytarklubbar i Sverige.
Gå med i en av dem och träna målmedvetet – sen kan du välja vilken arbetsplats du vill och ändå spöa chefen redan vid första intervjutillfället.

Kör hårt och ta din nya arbetsplats med storm,
ta hand om varandra där ute,
//coach t

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar