Annons

Thomas Skoglund
Personlige tränaren Thomas Skoglund skriver om övningar och träning för Café.

Annons
 

5 anledningar till varför du ska träna med din bäste vän!

Ibland är det svårt att hitta en träningspartner som är dig värdig. En person som kan pressa dig då du inte levererar, tröstar dig då du misslyckas och vissa dagar släpar dig från soffans schäslong till den mysiga världen av träning!
Här nedan kommer därför fem anledningar till varför BARA din bäste vän är lämpad att axla rollen som vapendragare, stöttepelare och coach inom din träning.


1: Du behöver höra den hårda sanningen
Du är INTE så stark, vig, smidig eller snabb som du själv tror vissa dagar. Punkt.
Att då ha en vän som tar din hand och med stort hjärta understryker hur ”dålig” du faktiskt är kan vara spiken i kistan som tar din träning till nästa nivå.
Konstruktiv kritik med sanningen i fokus kommer få dig att inse dina brister och lyfta upp dina styrkor – något som i slutändan kommer hjälpa din träning i rätt riktning!

Annons

Version 3

2: Dragplåster!
Någon sa en gång att ”träning skapar lika mycket energi som solen”.
Personen som myntade uttrycket syftade bevisligen inte på morgonen då barnen varit vakna halva natten, då novembermörkret står för dörren eller de dagar motivationen åkt ut genom fönstret.
Att då ha en vän som rycker tag i dig och förklarar hur skönt det kännas efteråt kommer få dig att dra på dig knästrumporna, ta dig själv i kragen och på nytt hitta fokuset till varför du älskar att träna.

IMG_9533


3: Pinsamheter kommer inträffa
Lek med tanken att du tränar två pass per vecka i ett år, det ger dig 104 träningstillfällen. Det ger dig också 104 tillfällen att fastna under en för tung skivstång, av misstag träna överkroppen i en benmaskin och knocka dig själv mitt under ett boxpass.
Att då stå ensamt omgiven av vilt främmande människor och sakta känna fnissen (läs: gapskratten) skölja över dig likt en tsunami är knappast vad ditt psyke mår som bäst av.
Låt istället din träningspartner hjälpa dig upp, ge dig en styrkekram och tillsammans möta folkhorden i en ”vi mot världen-falang!”.

IMG_9536


4: Du kommer se förj*vlig ut
Svett, spott, rött face och fräsande vrål kan varken få dig eller Jake Gyllenhal snygg i stunden. Så är det bara.
Att då samtidigt duo-dansa Zumba, bli passad i tunga lyft eller swinga kettlebells bredvid massvis med vältränade och snygga människor kan enkelt och snabbt krossa ett självförtroende OCH spränga en självkänsla.
Det här botar du enkelt genom att dela dina träningstillfällen med din bäste vän – som i stunden blir jämnful och helt enkelt splittar uppmärksamheten med dig!

IMG_9544

5: Skratta!
Träning måste vara rolig – annars håller den inte. Och precis som både filmkvällar och dansanta nätter helst delas med dina bästa vänner faller även träning innanför dessa ramar.
Ha roligt, testa nya jobbiga saker och njut av en gemensam träningsresa – oavsett om ni har helt skilda mål eller strävar efter samma guldmedalj.

IMG_6617

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar