Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund

Thomas Skoglund skriver om träning för Café. Följ honom för det senaste inom träning, träningstips och kost.

Svårt att välja proteinpulver? Här hittar du marknadens 6 hetaste smaker!

Thomas Skoglund  |  Publicerad 2016-09-26 16:32  |  Lästid: 3 minuter

Att gå smakmässigt vilse i djungeln av proteinpulver är idag enklare än någonsin. Galna smakkombinationer skjuts ut från tillverkarna och fyller butikshyllor och hemsidor med lavinartad framfart. För att dra mitt strå till stacken axlade jag därför ansvaret och smakade mig igenom marknadens utbud – en stund på jorden som, milt uttryckt, erbjöd lika stora delar rysningar som njutning.
Här nedan presenteras de sex hetaste smakvinnarna!

 

 

 

7310r_5

6. Dahlblads, Three in one Strawberry

För många är proteindrinkar med jordgubbssmak inget annat än en uttjatad kombination som envist överlevt sedan Arnolds glansdagar. Här lyckas dock Svenska Dahlblads med konststycket att pigga upp smakupplevelsen – något som tacksamt skjuter död på den annars vanliga (läs: horribla) smaken av sötsliskigt penicillin som tidigare varit synonym för proteindrinkar med samma ursprungssmak.
Så, om du är en jordgubbsälskare som envist önskar behålla dina smaklökar i gymvärldens 80-tal, this one’s a keeper.

 

 

MusclePharm_CombatPowder_OrangeCream_4lbs

5. Muscle Pharm Hybrid Series, Orange Creamsicle

Smakmässigt är denna apelsinupplevelse något som känns fräscht i jämförelse med många ”tyngre” smaker på marknaden. Visualisera en något trögflytande Festis med en touch av smaksatt positivitet.
Amerikanska Muscle Pharm har länge varit ett märke som kraftigt förknippats med kampsportsvärlden, något som enligt mig resulterat i ett marknadsföringshaveri som skrämt bort många kunder från produktutbudet. Ett utbud som här visar upp närings- och smakmässigt dugliga produkter som håller måttet.

 

 

0614-onewhey-vanillawildberry-3d

4. Fitnessguru, Vanilla wildberry

Svenska Fitnessguru har med varierad framgång experimenterat med smakkombinationerna i deras proteinutbud. Den här gången lyckas dem magnifikt bra och erbjuder oss konsumenter en efterlängtad smaksensation.
Vanilla wildberry smakar likt en lättare version av vaniljyoghurt med bär, samtidigt som den skänker kroppen en välförtjänt och balanserad mängd vassleprotein. Ett klockrent alternativ för dig som gillar vanilj, men tröttnat på avsaknaden av uppfinningsrikedom grundutförandet erbjuder.

 

 

7701-10_1

3. Aldrig Vila, Chocolate Chip Cookies

På plats #3 låter vi den karismatiske Mikael Hollsten stå för kakbaket och hittar hans efterlängtade Aldrig Vila protein.
Smakkombinationen pulver och ”chocolate chip cookies” är, med all rätt, ökänd då den tidigare inneburit gravt överdriven sötma, sliskighet och noll liknelse med ursprungsprodukten. Men inte längre!
Aldrig Vila har lyckats skapa en produkt som balanserar sötma, kaksmak och nyttighetskänsla i en och samma klunk. En succé som därför förtjänar pallplacering och utgör det perfekta valet för dig som tränar, men samtidigt inte kan hålla fingrarna borta från kakburken.

 

 

0000155_kasein-vaniljdrommar_300

2. Tyngre, Vaniljdrömmar

Ja – jag är medveten om att vaniljsmak varken känns nytt, fräscht eller revolutionerande. Men stanna upp i ditt dömande, det här är nämligen 1000 gram magi fångat i en burk.
Vaniljdrömmar fullkomligt krossar allt som tidigare kallats smakmässigt motstånd inom vaniljgenren, och lyckas med bedriften att göra den mest uttjatade smaken till en ny upplevelse. Löjligt god och från och med nu ett självklart val i varje träningsnörds skafferi!

 

 

Whey100-CinnamonBun_Bulle_960

1. Body Science Whey, Cinnamon Bun

Bullfest varje dag – behöver jag säga något mer?
Body Science nya tillskott i proteinfamiljen erbjuder oss en lättblandad och fulländad smak av nybakade kanelbullar. Len bulldeg i kombination med en balanserad smak av kanel förvandlar varje slentrianmässigt mellanmål till en aha-upplevelse tagen direkt ur barndomens go’ fika. Allt samtidigt som du slipper onödiga kalorier och tråkiga städstunder innefattande mjöl i hela lägenheten efter misslyckade bullbaksförsök. Tack Body Science!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar